zondag 5 februari 2012

Alarm, alarm, !! Noorderlicht !!

En dan gaat alles vlug, bus in, hotel inchecken en dan snel naar de kamer om uit te pakken, maar van het alarm op de kamer hadden ze niets verteld. Ontsnappen langs de venster geen optie. Moet je zelf maar eens proberen: dikke rubberen isolerende botten, wollen sokken, goe lang rondlopen tot je opgeladen bent tot 50.000 volt en dan het gordijn van de kamer vastnemen. Amai zek, c'est kak. Goe poeier zeg.


Direct kennis gemaakt met onze gids bij het eerste rendier stoofpotje en het programma voor de komende dagen overlopen. Terug naar de kamer, voorbereiding !!!!


ALARM, ALARM, ALARM NOORDERLICHT.


Wij gelijk 2 zotten naar buiten met statieven, camera's, batterijen, allé  de hele santaboetiek behalve de 3-lagen techniek.
Bij kleine Stef begon na 5 minuten al de eerste lijkstijfheid op te treden. Rap binnen opwarmen, andere kledij aantrekken en terug naar grote Stef. Wisten jullie dat al, het is hier -30°C.


Ondertussen gemigreert naar het aanpalende meer, what a view...
Grote Stef liet zijn verborgen kwaliteiten eens zien, of was het zijn camera met geleende lenzen die het hem deed. Zie hier het resultaat:




Terug lijkstijfheid. Stef TX was ondertussen al +/- 30 minuten buiten en kon zijn rechterhand bijna niet meer gebruiken. Amai zek, c'est kak. Rap terug naar de kamer, maar het alarm weer vergeten. Opwarmen aan de chauffage, geen goed idee. Zeer koude handen, opgeladen wollen kousen, amai zek. Ik wist ni dat hij kon dansen. Die statische elektriciteit hier, niet te doen. Voila.


Morgen geen fabeltjeskrant, tweedaagse trektocht pulka (ski & bagageslede). Tot maandagavond.
Stef²





3 opmerkingen:

  1. Ja Jos man, Gé weet wel waarom ik aan de kant van de gordijnen moet slapen.
    Het is nu 02.00 uur en tijd om te gaan slapen. Of het moet zijn dat er aurora borealis te zien is om 03.00 uur.
    Groeten aan iedereen op het thuisfront.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jawadde dadde, Groite Stef, goi zetj nogal ne kerel zenne. Me a ken je ne ker lachen.

    In Koiserlek Oilsjt wast gisteren oik iel kaat : - 12° (om 6 ier 's meirgens).

    Woveir zedde geir oigelek foitelek zo ver gegoon? Ier est er oik licht.

    En....es de Fred me zen matotten nog ni vanachter nen boim gekommen?

    Grtz en 't amusement!!!

    BlackZjos

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja Joris man, weir woaren ver den ieste ka gon loeipen mor weir zen van de reigen in den drip terecht gekommen.
    Beveirbeldj verleiden nacht. Weir zen ver 2 doagen men en slee achter ons gat de bossen ingetrokken me van dei skilatten onder ons voeten. Ik moen zeggen, ik voel me mier op me gemak me loipschoenen in plosj van skielatten.
    Snachts moesten weir ten in een tent sloapen en gelikkeg stond er dor een aatstoof in want anders oimen iet veire gat. Het was om twei ieren snachts min 37 groden astablieft. Kwestje van alles koel tagen oin ze gezeit.
    Allee weir gon ier na beginnen on dat artikelken ver nasjonal geodinges en noding ver tboesken van spiridon, kwestje van al awat inspiroage op te doing ver de marathon van de poelstreken.
    Vandemeirend peisteken dak de Fred achter nen boam zag stoan maar oigentlijk wast een ander "rendier", ien da gralek kost loeipen, da kost dus nooit de Fred zen.
    Allee tot noste weik.

    Stef Spiridong

    BeantwoordenVerwijderen